Kurban Bayramı Mesajları / Sözleri


Çılgınca esen rüzgar, kavurucu güneşli terleten günler, yıldızlarla dolu bir dünyadır bayramlar, Kurban Bayramınız mübarek olsun, her şey istediğiniz gibi olsun inşallah.


Varlığı ezeli ve ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah (a.v.c) kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmesine vesile olan Kurban Bayramınız mübarek olsun.


Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir. Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Kurban Bayramın mübarek olsun!



Dɑmɑğınızı, ruhunuzu ve çevrenizi tɑtlɑndırɑn, gerçekten güzel ve bereketli bir Kurbɑn bɑyrɑmı dileriz. Hɑyırlı Bɑyrɑmlɑr…


Benim hayatım ,orucum,kurbanım ve ölümüm Allah içindir.Kurbanınız kabul bayramınız mübarek olsun
Ey dualara icabet eden, bize şahdamarımızdan daha yakın olan, esirgeyen, bağışlayan, lütfeden ALLAH’ım.Şu Mübarek Kurban Bayramında Tüm Müminlerin Kurbanını Kabul Eyle(Bayramınız Mübarek Olsun)





Tasalar sevince, hüzünler neşeye dönüşüyor. En güzel anıları birlikte paylaşabileceğimiz zamanlara.


Elmas yontulmadan, insan ise dini eğitim ve terbiye almadan mükemmelliğe ulaşamaz.Hayırlı Bayramlar


İbadetin ruhu, ihlastır. İhlas ise, yapılan ibadetin yalnız emredildiği için yapılmasıdır.Kurban Bayramınız Mübarek Olsun


Bugün sevinç günü, kederleri bir yana bırakıp mutlu olalım. Kurban Bayramını doya doya yaşayalım. Hayırlı bayramlar! Her şeye kadir olan Yüce Allah, bizleri, doğru yoldan ve sevdiklerimizden ayırmasın!



Şükür, nimeti verene karşı duyulan minnetin açık bir göstergesidir.O yüzden, kendisinden bir iyilik gördüğümüz kişiye teşekkür ederiz.Şükür ve minneti en çok hak edense, mülkün mutlak sahibi olan Allah-ü Teâlâ’dır.Kurban Bayramını Mübarek olsun




Ey yalnızların en yakını, tek başına kalanların dostu, çaresizlerin yardımcısı, fakirlerin sonsuz serveti, zayıfların kuvveti, gariplerin şikayet merci’i olan yüce RABBİMİZDEN Size Ve Ailenize Hayırlı Bayramlar Diliyorum..




Hayırları feth eyle, şerleri def eyle, sonumuzu hayr eyle.Sana hakkıyla kulluk edenlerden, affına erenlerden eyle.Doğruyu söyleyenlerden, yanlışa düşmeyenlerden eyle.Hakikatten şaşmayanlardan, doğru yoldan sapmayanlardan eyle.Şu Mübarek Bayramda Kurbanımızı Kabul Eyle(Bayramınız Mübarek Olsun)




Ey iman edenler! Allah'ın alâmetlerine, haram aya, kurbanlık hediyelere, gerdanlıklarına ve Rablerinden lutuf ve rıza bekleyerek Kabe'ye yönelenlere sakın saygısızlık etmeyin. İhramdan çıktığınız zaman avlanabilirsiniz. (Bayramınız Mübarek Olsun)




Onlara Âdem'in iki oğluyla ilgili haberi hakkıyle oku. Hani her ikisi birer kurban sunmuşlardı, birinden kabul edilmiş, diğerinden kabul edilmemişti. (Kurbanı kabul edilmeyen, ötekine):" Seni öldüreceğim" demişti. Diğeri ise şöyle demişti: "Allah, yalnız kendisinden korkanlardan kabul eder"(Bayramınız Mübarek Olsun)






Kurban Allah'a yaklaşmak maksadıyla ve yalnız O'nun rızasını kazanmak için kesilir.




Gelsinler ki, kendilerine ait bir takım menfaatlere şahit olsunlar ve Allah'ın kendilerine rızık olarak verdiği (kurbanlık) hayvanlar üzerine belli günlerde (onları kurban ederken) Allah'ın adını ansınlar Artık onlardan siz de yiyin, yoksula fakire de yedirin(Bayramınız Mübarek Olsun)


Kurban Bayramınız kutlu, yüreğiniz umutlu, umutlarınız atlı, sevdanız kanatlı, mutluluğunuz katli, sofranız tatlı, mekânınız tahtlı, ömrünüz bahtlı olsun


Biz, (İbrahim'e) büyük bir kurbanlık vererek onu (İsmail'i) kurtardıkSÂFFÂT SÛRESİ (Bayramınız Mübarek Olsun)


Hz. Peygamber (s.a.s) "İmkânı olup da kurban kesmeyen bizim namazgâhımıza yaklaşmasın"(Bayramınız Mübarek Olsun)


Her şey mânen Bismillâh der. Allah nâmına Allah’ın ni’metlerini getirip bizlere veriyorlar.(Bayramınız Mübarek Olsun)

Whatsapp Button works on Mobile Device only