Dua Sözleri

 Dua Sözleri

Rabbim dualı bir hayat yaşayan,duasını hayatına taşıyan,başkalarının duasını alan ve duası kabul olan kullarından eylesin inş.
Allah'ım bilerek yada bilmeyerek işlediğimiz büyük küçük tum gunahlarimizi bağışla Yarabbi bizi doğru yoldan ayırma Amin


Bir dua yeter bin derdi göndermeye! Bir tövbe yeter bin günahı temizlemeye.


Allahım; kulağımdan ve gözümden beni ölünceye kadar faydalandır. Dinimde ve bedenimde bana sağlık ve güvenlik ver. Amin.


Onların mallarından sadaka al ki, onunla kendilerini temizlersin, tertemiz edersin. Bir de haklarında hayır dua et. Çünkü senin duan kalblerini yatıştırır. Allah işitendir, bilendir.


İman, iki yarımdan meydana gelen bir bütündür. Onlarda sabır ve şükürdür. Cenab-ı Allah sabrımızı ve şükrümüzü daim eylesin.


Allahım kıyametin azabından sana sığınırım.


Birine verebileceğin en güzel hediye, duadır. Takdir senindir, Ya Rabbi! Sen ki imkansızı mümkün kılansın Darda koyma bizi, dara düştüğümüzde de şükredenlerden eyle bizi.. Allah katında duadan makbul ve kıymetli hiçbir şey yoktur. . Allahım sen yüreğime huzuru üfür. Sen sıkıntımı rüzgar gibi alıp götür… Sen dualarımı kabul et. Amin.


Allahım bizleri merhametinden mahrum bırakma, takva üzere olan ve sırat-ı mustakim üzere olanlardan eyle. Ölene kadar bizi bir an olsun nefsimize yenilen kullardan eyleme. Amin.


Zamanla değil, dua ile gelir beklenen! Selam ve Dua ile.


Bir gönül ve iki avuç dua dan başka neyimiz var.


Allahım göğsümü daraltan herşeyden kalbimi temizle


Sen yol gösterenlerin en hayırlısısın, Allah'ım yollarımızı hayra çıkar... Amin..


Ben Seni Şiir Yapamam Sevqili...Ne O Öyle Herkesin Aqzında...Olacaksan Dua'm Ol...Yalnız RABBİM Ve Benim Aramda...


Rabbim bizi kendinden uzaklaştıracak herşeyden uzak kılsın,yakınlaştıracak olanlara yakın kılsın inşallah


Senin nasibin seninledir, Endişe etme Er geç seni bulur, istesen'de istemesen'de Yeter ki Dilinde duân yüreğin de umudu kesme


“DUA” sevgiliye yazılmış bir mektup gibidir.. Zarfın içerisine yüreğini koyanın, duası kabul edilir.. “Hiçbir uzak, Duanın erişemeyeceği kadar uzak değildir.


Öyle ya ibadetleri ile dünyalık hayatımı cennete çevirecek bir eşi olmalı insanın,Rabbim nasip etsin inşallah.


Ey duam Uç şimdi avuçlarımdan Eğer derdi olan varsa dermanı için Hasta olan varsa şifası için Sıkıntısı olan varsa ferahlıgı için Dua'si olan varsa kabulü için Tövbesi olan varsa affı için Borcu olan varsa ödemesi için Düşkünü varsa kalkmasi için Hayra niyeti varsa amel etmesi için Sevdiği varsa kavuşması için Hadi uç duâm şu mübarek cumâ gunu Çalınmadık kalp birakma Herkesin duasını kabul etsin rabbim


Fırtınanın gücü ne olursa olsun, eğer Allah'ın safındaysan, Seni bekleyen bir, gökkuşağı mutlaka vardır.. "O yüzden sabret.."


Tutan elim, yürüyen ayağım, gören gözüm, düşünen beynim, atan bir kalbim var yüce Rabbim sana binlerce kere şükürler olsun verdiğin nimetler için.


Ve Bazen... Cennet Kadar Seversin Birini. Avuçlarına Sığan Tüm Duâlar Kadar ÖZLER'sin... Ama O Bilmez.


sordular insanları nasıl tanırsın..? Dedimki ! güven ipine tutunurda, Bir birine destek olursa ..! Başaramayacağı hiç biŕ şey yoktur. Karıncalar bile gıpta eder buna ..


Bugün açtığımız kapımıza; huzur,mutluluk,sağlık ve bereket yağsın...


Sabrın kanatları varış vakti gelince sevdiğine uçarmış


Çıkarları için değil,Allah için seven dostlara rast gelesiniz


Oysa en güzel isimler Allah'ındır. Bundan dolayı Allah'a onlarla dua edin. Onun isimlerinde sapıklık eden mülhidleri (inkârcıları) terkedin. Onlar yakında yaptıklarının cezasını çekecekler.


Ne zaman ki, azap üzerlerine çöktü, dediler ki, "Ey Musa! Bizim için Rabbine dua et, sana olan ahdi hürmetine eğer bizden bu azabı kaldırır uzaklaştırırsan, yemin olsun ki, sana kesinlikle iman edeceğiz. Ve İsrailoğullarını seninle birlikte göndereceğiz."


Allahım dünyadan sıyrılıp huzuruna gelirken,Beni Kelime i Tevhidden Ayırma


Layık olduğumuz için değil İlahi; Sen affetmeyi sevdiğin için affeyle .


İslamiye Güneş Gibidir Üflemekle SönmezGündüz Gibidir Göz Yummakla Gece OlmazGözünü Kapayan Sadece Kendine Gece Yapar




Allahım ayıplarımı ört,ve beni korkularımdan emin kıl


Zor Günlerini Tek Başına Atlatmış Bir İnsanın , ALLAH ' tan Başka Kimseye İhtiyacı Yoktur . . !


Hayat dediğin koca bir yalan, Dünya nimetleri insanda bırakmadı imân, Azrail geldi mi ne can kalır ne de canan, Rabbim nasip eylesin iman ve de kuran.


Dünyanın yüz bahçesi, fani olmak haysiyetiyle ahiretın baki olan bir ağacına mukabil olamaz.


İşlediğimiz her bir günah, kafamıza giren her bir şüphe, kalp ve ruhumuza yaralar açar.günahlardan korunalım inş


Alnı yere değmeyenin Gönü nura ermez


İslamiyet güneş gibidir, üflemekle söndürülmez gündüz gibidir, göz yummakla gece olmaz. Gözünü kapayan, yalnız kendine gece yapar.


Rabbinize yalvara yalvara ve gizlice dua edin. Çünkü O, haddi aşanları sevmez.hayırlı cumalar


Hz. Ali (r.a):-Allah, bu kadar insanı nasıl hesaba çeker? diye sorulduğunda:-Nasıl rızıklandırıyorsa öyle, cevabını vermiştir.


İslam dininin en büyük düşmanı cehalettir.İlimsiz din olmaz, onun için ilim öğrenmek çok büyük ibadettir


Fırtınanın gücü ne olursa olsun, eğer Allah'ın safındaysan, Seni bekleyen bir, gökkuşağı mutlaka vardır.. "O yüzden sabret.


Ya Rabbi ! Hayrı ve şerri ayırt edebilmeyi, imtihan olarak verdiklerine yürekten Amenna diyebilmeyi, ömrümüz boyunca göstermiş olduğun yoldan yürüyebilmeyi ve seni en çok sevenlerden olmayı bana ve sevdiklerime nasip eyle. Âmin...


Ey benim güzeI mevIam! Benim senden istedikIerimi değiI; Senin bende görmek istedikIerini yaşat bana.


Peygamberimizin Duasına Biz de Amin Diyoruz: Allahım! Açlıktan Sana sığınırım; o, ne kötü arkadaştır; hainlikten Sana sığınırım; o, ne kötü sırdaştır.


Allah’ım bilerek şirk koşmaktan sana sığınırım. Bilmeyerek koştumsa beni affet, sen her şeyi bilirsin.


Sizden biri bir kötülük gördüğünde, gücü yetiyorsa eliyle düzeltsin. Yetmezse diliyle düzeltsin. Onu da yapamazsa, hiç olmazsa kalbiyle buğz etsin. Fakat bu, imanın en zayıf mertebesidir." (Tirmizi, Fiten, 11)


Dua’mdaki gözyaşım kadar edepliydi içime düşen aşk…


De ki: "Rabbim bana adaleti emretti. Her mescidde yüzünüzü O'na doğrultun ve dini yalnız kendisine has kılarak O'na yalvarın. İlkin sizi yarattığı gibi yine O'na döneceksiniz."


Ey büyük Allah’ım, kalbleri iyiden kötüye, kötüden iyiye çeviren, ancak sensin. Kalbimi, dininde sâbit kıl, dininden döndürme, Müslümanlıktan ayırma!


Şayet kullarım, sana benden sordularsa, gerçekten ben çok yakınımdır. Bana dua edince, duacının duasını kabul ederim. O halde onlar da benim davetime koşsunlar ve bana hakkıyla iman etsinler ki, doğru yola gidebilsinler.doğru yola gidenlerden olmak duasıyla


Yaprağa yeşili katan, dalda (odunda) meyveyi yaratan, gülde kokuyu unutmayan yalnızca sensin Ya Rabbi! Bizimde kalplerimizi imanla yeşert.Amin.


ALLAH'ım sana açılan eller hürmetine, seni zikreden diller hürmetine, günahlarımızı affer. Bizleri cehennem azabından koru inşallah.


Sizden biri dua edince ‘Ya Rabb! DiIersen beni affet! Ya Rabb diIersen bana rahmet et!’ demesin. BiIakis, ısrarIa istesin, zira AIIah TeaIa HazretIeri’ni kimse zorIayamaz. -Hadis-i Şerif-


Allah'ım! Bizleri geçici heveslerle değil, Bizim için nasip ettiğin hayırlarla Sevindir. Âminn...


Sırf Allah'ın rızasını dileyerek sabah akşam Rab'lerine dua edenleri huzurundan kovma. Onların hesabından sen sorumlu değilsin, onlar da senin hesabından sorumlu değiller. Onları yanından kovduğun takdirde zalimlerden olursun


Kibriya güneşinin şu anından mahrum ve ışıksız olan gönül evi, Yahudilerin canı gibi dar ve karanlıktır; muhabbet ihsan eden Tanrı’nın zevkinden mahrumdur.


Ömrümüzü, günlerimizi mübarek kıl, Allah'ım bizleri doğru olabilen ve de kalabilenlerden eyle Ya Rabbim.


Bedenini en leziz gıdalarla beslerken ruhunu neden manevi gıdalardan yoksun (aç) bırakırsın.rabbim ruhumuzu doyurmayı nasip etsin


Allah ım gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle,Hakkımda hayırlı olanlarıda gönlüme razı eyle.. - Amin


YA REZZÂK....!!!! Hazinende yok yoktur ol dersin her sey olur... Yarattığın her canlının rızkı senin katında saklıdır.. Vahyin mümin kalplerin selin akılların rızkıdır.. Ya Rabbi! Sana muhtaç olmak en büyük zenginliğimdir... Senin fakirin eyle beni..!!! Senin verdiğinle doymak en büyük lezzetimdir Sofranda ağırla beni....!!! 💕Âmin


Rabbim! Benim İlmimi artır. Tâ-Hâ Suresi 114.Ayet


Deki Ben Kendime Allahın dilediğinden başka ne bir fayda sağlamaya ne de bir zarar vermeye kadir değilim.Her Ümmetin Bir eceli vardır.Ecelleri geldiği Zaman artık bir saat ileride gidemezler geride kalmazlar Yunus Süresi 49.


Tutundum Umudun Yeşeren Dallarına..... “ الله كريم “ Bu Gün OLmasa BiLe..... Bir Gün Mutlâka...


Acıları dindirmek için okunuyorsa Tebbet, Tebbet'in sahibi ses verecektir elbet... Yüreklerimizi yakanların yüreklerini yak Allah'ım.


Ey 'Ol' diyen. 'Ol'urlara râzı et kalbimizi. 'Ol'anlara şükr'ettir, 'Ol'mazlara meyl'ettirme bizi...




"Güzel şeyler olacak" hissi veren Allah'a hamdolsun..




Rabbim; seni tanımayanIarı, bizim tanımamıza izin verme amin.


Size ne oluyor da dünyada kazandığınız az bir şeye seviniyor, ahirette kaybettiğiniz birçok şeye üzülmüyorsunuz? Hz. Ali (r.a.)


Allahım Ayıplarımı ört ve beni korkularımdan emin kıl.


Birini seviyorsanız O'nu Allahtan isteyin.Kalpler Allah'ın Elindedir.Hz.Mevlana


Allahım, Sana hamd olsun. Yeri, göğü ve buralarda bulunanları ayakta tutan Sensin. Yerin, göğün ve bunlardakilerin mülkü Sana aittir. Hamd Sanadır. Sen yerin, göğün ve bu ikisinde yaşayanların nurusun. Hamd Sana aittir. Sen haksın, va’din haktır, Sana kavuşmak haktır, sözün haktır, cennet haktır, cehennem haktır, Muhammed haktır, kıyamet haktır.


Aşk vadisinde, hiçbir nişane, hiçbir iz yoksa üzüImemeIi; çünkü, Hakk’ın IûtfuyIa bazen umutsuzIuktan biIe umutIar doğar. Ey gönüI, sakın umutsuzIuğa düşme! AIIah’tan umudunu kesme ki, bazen can bahçesinde, sögüt ağacının daIı biIe hurma verir


Rabbimiz! Bize günahlarımızdan temizlenecek sebepler ver. Gözlerimizi kapatan perdeleri kaldır, nurunla doldur yüreklerimizi. Amin.




Rabbim derdimize deva borçlularımıza eda nasip et. Bizi kendine kul kabul et.


Elde Kur’ân gibi bir mucize-i bâki varken, Başka burhan aramak aklıma zâid görünür.




Amelinizde rıza-yı İlâhî olmalı. Eğer O razı olsa, bütün dünya küsse ehemmiyeti yok.


Az'a Sahip oLsanız biLe Yinede çok Vermeye çalışın. Verdiklerinizle Gerçek bir Hayata Sahip Olursunuz


Ya Rabbi! Kabul oImuş bir dua serinliği ver yüreğime.


Rabbimiz! Bize günahlarımızdan temizlenecek sebepler ver. Gözlerimizi kapatan perdeleri kaldır, nurunla doldur yüreklerimizi. Amin




Ne Zaman Yaramızdan Şikâyetçi Olsak, Daha Deriniyle İmtihan Olunduk. - O Yüzden Diyoruz ; Tevekkül İyidir . . !


Talihiniz gözleriniz kadar berrak, kaderiniz bakışınız kadar güzel, umudunuz yarın kadar yakın, yarınınız aşkınız kadar mutlu, aşkınız Miraç kadar mukaddes, dualarınız istediğiniz gibi makbul olsun.




Yâ Rabbî Ben’i Ben’den al ama Ben’i Sen (c.c) ‘den uzak etme.. Amin..


Hayat, fırtınanın geçmesini beklemek değildir ki!. Yağmurda dua etmeyi becerebilmektir..


Ey yüceler yücesi, ey her derde deva, ilahi! Ya mevla, bizlerden rahmetini, şefkatini, hidayetini, bağışlayıcılığını esirgeme..


Ey benim güzeI mevIam! Benim senden istedikIerimi değiI; senin bende görmek istedikIerini yaşat bana


Derdime dermansın ey duam.. Seni gönlümden dilime düşürenime.. Hamd olsun..


İnsan dini kadar insandır, dünya yalandır, önemli olan tek gerçek şey imandır.imanımız bütün olsun inşallah.


Allah'ım bizleri ilminle zengin kıl, hilminle zinetlendir, takva ile mükerrem kıl. Amin.




Ey gecenin sahibi.. Nasıl ki kudretinle gündüzü geceyle örtüyorsan; bizim de hatalarımızı, günahlarımızı rahmetinle ört Allahım.


Huzur veren bir yer bulunur da , Huzur veren insan her zaman bulunmuyor.” Huzur verenlerimiz çok olsun ..


Duâsızlık, korkunç bir yalnızlıktır. Onun içindir ki, yegâne duâmız; 'Allâh'ım… Sana duâ etmekten uzaklaştıran her şeyden, uzaklaştır bizi.


Rabbimin Razı olduğu kullarından olmak için çabalamayı nasip etsin Rabbim


Duayı kabul eden, istemeyi veren, murat edince el açtıran, ancak sevdiği kuluna dua ettiren RABBİM. Ellerimizi boş çevirme inşallah.


Rabbimiz! Bize günahlarımızdan temizlenecek sebepler ver.. Gözlerimizi kapatan perdeleri kaldır, nurunla doldur yüreklerimizi.. Amin..


Yâ Rabbî Ben’i Ben’den al ama Ben’i Sen (c.c) ‘den uzak etme... Amin...


Ya Rahman! Bize senden başımıza gelen her sınava sonuna kadar dayanmayı ve sonuna kadar sana teslim olmayı, bu sınavlardan başarıyla çıkmayı nasip eyle. Amin.


"Ben ancak Rabbime dua eder ve O'na hiçbir şeyi(kimseyi) ortak koşmam" (Cin Suresi: 20. Ayet.)


Ey Rabbü’l-Âlemîn. İlâhî! Dil verdin, zikrinden ayırma; gönül verdin fikrinden çevirme. İman verdin, daim eyle; ihsan verdin, kaim eyle.


“ Âh duâ iyi ki varsın, Sen olmasan nasıl dertleşirdik biz Rabbimizle. Nasıl dökerdik içimizi. Düğümlü sözlerimiz bir tek O'nun huzurunda çözülüyor. Hamd olsun bizi ‘duâ’ ile hemhâl edene…”


Hayatta olabileceğiniz en güzel yer,bir duanın içinde bulumaktır..


Allah’ım! Zelil olmaktan ve zillete uğramaktan sana sığınırız!


Sizden biri dua edince ‘Ya Rabb! DiIersen beni affet! Ya Rabb diIersen bana rahmet et!’ demesin. BiIakis, ısrarIa istesin, zira AIIah TeaIa HazretIeri’ni kimse zorIayamaz. -Hadis-i Şerif-


Ey Rabbim! Bizlere seni hatırlatan haller, seni anlatan diller, sevginle dolup taşan aydınlık kalpler nasip eyle..


İnsana bir sıkıntı dokunduğu zaman, gerek yan yatarken, gerek otururken, gerek dikilirken bize dua eder. Kendisinden sıkıntısını gideriverdikmi sanki kendisine dokunan o sıkıntı için bize hiç yalvarmamış gibi aldırmadan geçer gider. İşte o aşırı gidenlere yaptıkları şeyler böyle güzel gelir.


Ve ne vakit ki İbrahim, Beyt'in temellerini yükseltmeye başladı, İsmail ile birlikte şöyle dua ettiler: Ey Rabbimiz, bizden kabul buyur, hiç şüphesiz işiten sensin, bilen sensin.


ALLAH'ım sana açılan eller hürmetine, seni zikreden diller hürmetine, günahlarımızı affet. Bizleri cehennem azabından koru inşallah.


Yuvasız kuşa bile dal verip yuva kurduran Rabbim… Hakkımızda en hayırlısı neyse bizlere de onu nasip eyle… Amin


Rabbim.. Ellerimde hiçbirşey yok.. Ellerimde bir tek “yok” var.. Ve ben yoktan var ettiğin bu ellerle senin sonsuz keremine el..


Takdir senindir, Ya Rabbi! Sen ki imkansızı mümkün kılansın; Darda koyma bizi, dara düştüğümüzde de şükredenlerden eyle bizi..


AIIah’ım! Ben eIimden geIeni yaptım. EIimden geImeyenIer için eIIerimi sana açtım!


Ey AIIah’ım! Beni, bana nasip etmeyeceğin bir şeyin peşine düşürme!


Allah'ım şu an kimin nerede çaresiz bir derdi varsa sen derman ol.


Allah'ım Gönlümüzde olanı hakkımızda hayırlı eyle, hakkımızda hayırlı olana gönlümüzü razı eyle!


Ey Rabbimiz! Bize dünyada, ve ahirette iyi hal ver ve bizi o ateş azabından koru..


Bu güzel gecede Ya Rabbim Yalvarışım yakarışım rahmetine güvenimden her şey kudretinden içimdeki kırık gırgın kalp Allah Allah Allah derken, rahmetini esirgeme üzerimizden


Ey benim güzel mevlam! Benim senden istediklerimi değil; Senin bende görmek istediklerini yaşat bana.


Dualarımın Kabul Olmasını Engelleyen Bütün Günahlarımı Affet ALLAHIM


Allahım bizi cehennem azabından koru


sağnak sağnak \” RAHMET \” yağsın hayatına hergün \”RESULLAH\” girsin rüyana \” MELEKLER \” amin desin duana, kalbine Nur Hanene huzur dolsun


Allahım bizleri senin yolundan ayırma.Razı olduğun kullarından eyle.Günahlarımızı af eyle


Ey Rabbim! Bizlere seni hatırlatan haller, seni anlatan diller, sevginle dolup taşan aydınlık kalpler nasip eyle. Rahmetini bir an bile çekme üzerimizden.


Beni benden alıp Sana (c.c) getiren yola, beni kendinden soğutup sana bağlayan kul'a, isyankar yanımı silen dua'ya, şükürler olsun Rabbim sana.


Ya Rabbi, dili dualı, kalbi imanlı dostlardan uzaklaştırma bizi.


Allah'ım başladığımız yeni günde senden hayır diliyoruz ve bugünün içinde şerlerden sana sığınırız bizleri doğru yolundan ayırma. Amin.


Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan, Yüce Allah tüm dualarımızı kabul eyle. (amin)


Allah'ım! Beni arkamdan gıybet edeceklerle değil, ruhuma Fâtiha okuyacaklarla muhatap et. Duamızı kabul et bizim, sana en yakın yerde ölelim.


Ruh'ta ve beden'de rahatlık olmadıkça 'Döşek' rahat olmuş neye yarar. Rabbim cümlemize 'İç Huzuru' versin. Amin.


Allah'ım! Kalbime Senin korkundan öyle bir pay ver ki, nefsim günah işlemeye yöneldiğinde, o korku benimle günahım arasına girsin. Amin.


Ayet ayet yaşat bu dünyayı rabbim, sana secde secde yürüyelim…


Allahım! Ben elimden geleni yaptım. Elimden gelmeyenler için ellerimi sana açtım!


Rabbim; seni tanımayanları, bizim tanımamıza izin verme amin.


Seni ALLAH’a Yaklaştıracak Şey, Sadece ALLAH’tan İstemen, Sadece O’na Yalvarmandır. Seni İnsanlara Yakın Ve Onlar Nezdinde İtibarlı Kılacak Şey İse, Onlardan Hiçbir Şey İstememendir. * Ebu Bekir El-Verrak


Sabah Namazına kaldırırım seni,Kahvaltını hazırlarım,Ümreye gideriz Kabe'de 7 tur atarız,zemzem suyu içeriz ve,Hurma ağacının gölgesinde Hurma yeriz,Ve "Bismillahirrahmanirrahim 'deriz şeytan taşlarız Amin


Umutsuz olma, olmaz deme !Umutları var eden, sebepleri yaratan,-olmazları olduran ALLAH var


Allah'ım! kalbimizi nifaktan , amellerimizi riyadan temizle , gözlerimizi haramdan uzak eyle! Amin.


Alnımı seccademden, Kur'an'ı elimden, Beni Senin yolundan ayırma Rabbim !


"Ey Rabbim! Beni ve soyumdan gelecekleri namazını dosdoğru kılanlardan eyle! Ey Rabbimiz! duamı kabul et! (İbrahim Suresi: 40. Ayet.)


Ya Rab! Kabul olmuş bir dua serinliği ver yüreğime.


Allahım kalbimize sevgini, seni sevenlerin sevgisini nasip et..Kimisi zamana kimisi şansa bıraktı, Ben sana bıraktım Yarabbim..


Ya RAB! Onun gelmesi için, öyle bir dua ögret ki bana, O bile amin desin.


Alemlerin Rabbi olan ALLAHIM; yalnız sana kulluk eder ve ancak senden yardım dileriz. Bizi dosdoğu yola ilet. Nimet ve ikramda bulunanların yoluna, gazaba uğrayanların ve kaybedenlerin yoluna değil. Amin.


Sayısız kapın var, hayırlısını aç Allah'ım.


Kullarım, sana benden sorarlarsa, muhakkak ki ben çok yakınımdır. Bana dua edenin duasına hemen icabet ederim. O halde onlar da benim davetime koşsunlar ve bana hakkıyla iman etsinler ki, doğru yola girebilsinler. (Bakara Suresi: 186. Ayet)


Sizleri karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için melekleri ile birlikte üzerinize rahmet ve bereket indiren O'dur ve O, müminlere çok merhametlidir. (Ahzab Suresi:43. Ayet)


Rabbim, daima zorumu kolay eyle, sağlığımı daim eyle. Amin.


Ey Rabbimiz! Bize bol sabır ver, müslüman olarak bizim canımızı al.” (A'raf 126)


Allahım Beni sen kaldır ki kimseler yıkamasın.Sadi şirazi


Rabbim yavruları annesiz, anneleri de yavrularından ayırmasın. Amin.


Allah’ım! Bana ve Benimle Beraber Bu Dua’yı Okuyan Dostlarıma,, İman, İhlas, Huzur, Sağlık, Mutluluk, Helal Kazanç; Güç ve Sabır Ver.


Takdir senindir, Ya Rabbi! Sen ki imkansızı mümkün kılansın; Darda koyma bizi, dara düştüğümüzde de şükredenlerden eyle bizi.


Benim güzel Rabbim! Beni, ailemi ve sevdiklerimi zamanın kötülüklerinden koru. Amin.


Ne güzel dua: Senin affedeceğin çok kulun var ama beni affedecek Senden başka kimsem yok. Beni de affet Allah'ım!


Allah'ım Şeytana ve nefsimize kızmakla oyalanmamızı engelle, İyilik yaparak ve dua ederek bu büyük cihadımızda bizi kazançlı çıkar.


Kurumuş kütüğe bile nice çiçekler bahşeden Yüce Rabbim! Kuruyan yüreklerimizi de Rahmet yağmurlarınla yeşert. Amin.


Gözleriniz yaşardığı vakitte hemen dua edin. Zira o andaki duanız makbuldür.


Ey güzel Allah'ım; Ben elimden geleni yaptım. Elimden gelmeyenler içinse ellerimi sana açtım. Cümlemize yardım eyle. Amin.


Rabbimiz! Biz iman ettik; öyleyse bizi affet; bize acı! Sen merhametlilerin en iyisisin.(Mu'minun Suresi: 109. Ayet.)


Allah, kalbinde kötülük biriktirenlere fırsat vermesin. Allah kalbinde kötülük biriktirenlerden de eylemesin. Amin.


Rabbim! Şeytanların kışkırtmalarından sana sığınırım. Onların yanımda bulunmalarından da sana sığınırım Rabbim. (Mu'minun Suresi: 97-98. Ayetler.)


ALLAH’ım; Önce komşuma ver sonra da bana.. Razıyım bana kalan paydan çoğa da aza da.. Şükürler olsun verdiğine de aldığına da.


Yavrularımıza, hayırlı kısmetler, başarı, huzur, bereket ve sağlık içinde bir ömür lütfeyle! Onları her türlü kötülüklerden ve zararlı alışkanlıklardan muhafaza eyle Allah'ım!


Bizi, sürekli kötülüğü emreden nefislerimizin merhametsizliğine ve insî, cinnî şeytanların acımasızlığına terk etme.. ilahî güç ve sıyanetinle te’yîd edip mâsivaya el açmaktan müstağni kıl.. işlediğimiz kötü amellerden ve kendi dar anlayışımız yüzünden teferruata dair hususları da sayıp dökerek mübalağa ettiğimiz isteklerimizden dolayı rahmetinden mahrum eyleme!


Allah’ım, sen benim rabbimsin, senden başka mabud yoktur, ancak sen varsın, beni yoktan yaratan sensin, ve ben senin kulunum, gücüm nispetinde sana verdiğim ahdimde ve sözümde duruyorum, işlemiş olduğum kötü şeylerin şerrinden sana sığınırım, bana olan nimetlerini ve günahlarımı da sana itiraf ederim, benim günahlarımı affet çünkü senden başka bağışlayıcı yoktur. Senden başka hiç bir ilâh yoktur, seni bütün noksanlıklardan, tenzîh ederim. Gerçekten ben, nefsime haksızlık edenlerdenim.


Allahım ayıplarımı ört ve beni korkularımdan emin kıl.


Dua ibadetin kendisidir. Hadis-i Şerif.


Allahım, kulağımın şerrinden, gözümün şerrinden, dilimin şerrinden, kalbimin şerrinden ve şehvetimin şerrinden Sana sığınıyorum. Senden; kurtuluşu, yasaklardan uzak durmayı ve tok gözlülüğü istiyorum.


Allahım; fayda verecek bilgiyi bana öğret ve ilmimi arttır. Fayda vermeyen ilimden, korku duymayan kalpten, kabul edilmeyen duadan, doymayan nefisten, insanı maddi ve manevi huzursuzluğa düşüren açlıktan, hıyanetten, tembellikten, cimrilikten, korkaklıktan, düşkün ihtiyarlıktan, sıkıntılı yaşlılıktan sana sığınırım.


Kalbi ile dili bir olan insandan korkma ''demiş Şems-i Tebrizi ! ...Rabbim dili süslü kalbi fesatlar İnsanlardan bizi korusun..


Yâ Râbbî; Niyet ettiğimiz cümle işlerimizi hakkımızda hayır eyle. Lutfûndan nasip kıldığına da gönlümüzü râzı eyle ! -bizi bize bırakma !


“Ey Rabbimiz! Unutur, ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et.” (Bakara Suresi 286. Ayet)


ALLAH'ım sana açılan eller hürmetine, seni zikreden diller hürmetine, günahlarımızı affet. Bizleri cehennem azabından koru. Amin.


Allahım! Davranışlarımızı İnancımızla bütünleştir Sözümüzü de Özümüzle birleştir..


Ey gecenin sahibi.. Nasıl ki kudretinle gündüzü geceyle örtüyorsan bizim de hatalarımızı, günahlarımızı rahmetinle ört.


Ya RAB.! SANA karşı olan mahcubiyetim bana yeter. Başkasının önünde beni mahcup etme! Beni SEN kaldır ki, kimseler düşürmesin.


Allahım yaradılışımı güzel takdir ettiğin gibi, ahlakımı da güzel eyle.


Ruhta ve bedende rahatlık olmadıkça Döşek rahat olmuş neye yarar. Rabbim cümlemize İç Huzuru versin. Amin


Ey Allahım! Beni, bana nasip etmeyeceğin bir şeyin peşine düşürme!


Ey Rabbimiz! Günlerimizi geleceğimize hazırla ve hayatımızı bereketli ve mağfur kıl! Rabbim! Beni yüreği paslanmış, adını anmayı unutmuş insanlarla karşılaştırma! Amin.


Şu dünyada güzel olan ve temiz kalan her ne varsa, Sen onları kötülerin ve kötülüklerin, uzanamayacağı yerlerde sakla Allah'ım...Aminnn🙌


''Rabbimiz! Bizi inkar edenler için bir fitne konusu kılma (onlara mağlup etme), bizi bağışla! Ey Rabbimiz! Mutlak galip ve hikmet ve hikmet sahibi ancak sensin.'' (Mümtehine Suresi:5)


Rabbimiz! Biz zayıf ve kusurlu kullar, nefislerimizi dizginlemekten âciz kaldık. Bizi nezdinden bahşedeceğin tam bir azm ü ikdamla ve “Lâ havle velâ kuvvete illâ billah - Gerçek havl ve kuvvet sadece Allah’tandır” hazinesinden lütfedeceğin kuvvetle destekle..


En güzel dualardandır, başkasının haberi olmadan yapılan... Adınızın bugün çok anılması dileğiyle…


Rabbim! Yuvalarımıza saadet ver, ömrümüze bereket ver, kazancımızı helalinden eyle!


Allahım! Amellerimizi ihlasla derinleştir ve ümitlerimizi de yesin insafsızlığına bırakma! Duası olmalı insanın bütün sevdiklerini içine alabileceği. Bir de seccadesi göz yaşlarıyla Rabbine ulaşabileceği. Dua, inen ve henüz inmeyen her musibet için faydalıdır. Kazayı sadece dua geri çevirir. Öyle ise sizlere dua etmek gerekir. (Hadis-i Şerif) Rabbim bizim hakkımızda iyi düşünenlere, düşündüklerinin iki katını nasip etsin. Kötü düşünenlere de sadece düşündüklerini versin.


Ey rızıkları üzerine alan Rabbim! Herkesin rızkını vermeye ancak sen kefilsin. Bize helal rızıklar lütfet. Amin!


ALLAH'lM! Ruhumu Daraltma, Kalbimi Karartma, Darda koyup Aratma, Hak yolundan Saptırma, Beni SENDEN Başkasına YALVARTMA. Amin.


ALLAHIM Sustugumda konusanim,,Yanlizligimda dostum,,,Agladiğimda tesellim,,Merhametinle sen ol ALLAHIM,, Beni sensiz bırakma,,Şifam,,Darlıgımda genişliğim,,,Günahımda sevabım,,,Merhametinle sen ol ALLAHIM... Geriye benden bişey bırakma,,,sıratta yoldaşım,,,Hesap gününde beratim,,,Mahşerde AFFIM. Merhametinle sen ol ALLAHIM AMİN.


Ömrümüzü, günlerimizi ve bu cumamızı mübarek kıl Allah'ım bizleri doğru olabilen ve de kalabilenlerden eyle Ya Rabbim.


İlâhî! Dil verdin, zikrinden ayırma; gönül verdin fikrinden çevirme. İman verdin, daim eyle; ihsan verdin, kaim eyle.


Rabbim bizden uzak tutsun, demir paradan daha bozuk insanları!


Yarabbi ben düşmanlarımı yenmeğe kadirim. Sen beni dostlarımdan koru.


Ben ancak beni yaratana taparım. Şüphesiz ki O, beni doğru yola iletecektir.» (Zuhruf-27. Ayet)


Rahman ve Rahîm olan Allah’ın adıyla Geceyi örtü, uykuyu dinlenme, gündüzü de yeniden dirilip yeryüzüne yayılma vesilesi yapan Allah’a hamdolsun! Beni yattığım yerden diriltip kaldırdığın için –ki eğer dileseydin uykumu sonsuza dek sürdürürdün- Sana sonsuza kadar kesilmeyen ve yaratılmışlarca saymakla bitirilemeyen hamdler olsun!




Sen sevdirmezsen sevemeyiz; Kalbimizi cemâline ve kemâline hayran eyle Allah'ım. Kulluğunun kapısından ayırma Ey Rabbim.




Ben hep inandım ve inanıyorum duaların uzakları yakın kıldığına, yürekleri bir tuttuğuna! Allah'ım Gönlümüzde olanı hakkımızda hayırlı eyle, hakkımızda hayırlı olana gönlümüzü razı eyle


Allah’ım ; Yağmurunu göğümüzden, İyilerini gönlümüzden Annemizi evimizden Hiç eksik etme.. Aminnn...


Mekke ufuklarında Allah'ın nuruyla, ümmetini selamlayan gül yüzlü nur Peygamberin selamı şefaati üzerinize olsun. Amin.


Tövbe güvercini kalbinize konsun. Saadet kervanı gelip kapınızda dursun. Yarın mahşerde Hz.Muhammed (s.a.v) komşunuz olsun. Amin!


Ey gecenin sahibi.. Nasıl ki kudretinle gündüzü geceyle örtüyorsan; bizim de hatalarımızı, günahlarımızı rahmetinle ört..


Allah’ım! Efendimiz Muhammed’e, âline, ashabına ve ihvânına, Senin razı olacağın şekilde ve onun hakkını eda edecek bir surette salât ve selâm et.


Şu dünyada güzel olan ve temiz kalan her ne varsa, Sen onları kötülerin ve kötülüklerin, uzanamayacağı yerlerde sakla Allah'ım... Aminnn


Beni benden alıp Sana getiren yola, beni kendinden soğutup sana bağlayan kul'a, isyankar yanımı silen dua'ya, şükürler olsun Rabbim sana


ALLAH'ım sana açılan eller hürmetine, seni zikreden diller hürmetine, günahlarımızı affet. Bizleri cehennem azabından koru inşallah.


Ey Rabbü’l-Âlemîn. İlâhî! Dil verdin, zikrinden ayırma; gönül verdin fikrinden çevirme. İman verdin, daim eyle; ihsan verdin, kaim eyle.


Allah sükûnet bulasınız diye geceyi yarattı . . .( Mü'min Sûresi-61 )


Küçük çocukların kabul olan Duâların'dan istiyorum Allah'ım . .


Allah bir kapıyı kaparsa, bin kapıyı açar . . . ( Hz. Muhammed S.a.v )


Ey benim güzel mevlam! Benim senden istediklerimi değil; Senin bende görmek istediklerini yaşat bana. Amin.


Öyle bir dua et ki; Günahın tövbenin büyüklüğünden ağlasın! Şeytandan yaradana sığın ki; nefsin seni değil, sen nefsini yakasın.
Yüce Allah'ım! Kalp sarayımızın sahibi Sensin. Öyle bir yâr nasip eyle ki bu saraya, sürekli Sana secde etsin.


Son nefsimizde inşaIIah La İIahe İIIaIIah Muhammeden RasuIuIIah demeyi MevIa’m bizIere nasip eder.


Rabbim, seni sevene sevdir beni.


Allah’ım, benim çok sevdiğim insanlar var, bana acılarını yaşatma…


Gözyaşı AIIah içinse eğer, mübarek ve mukaddestir. Gözyaşı pişmanIıktır, gözyaşı tövbedir, gözyaşı gözün niyazıdır duasıdır.


Allahım ömrümüzü ve günlerimizi sana teslimiyetle kıl, ve bizleri sırat-ı mustakim üzere kalabilenlerden eyle Ya RABBİM.


Ey merhameti sonsuz Rahmanım! Bildiğimiz-bilmediğimiz bütün iyilikleri ver, bildiğimiz-bilmediğimiz bütün kötülüklerden muhafaza et, her işimizin sonunu güzel eyle, ve bizleri dünya sıkıntılarından ve ahiret azabından koru!


Ey Rabbimiz! Bize dünyada, ve ahirette iyi hal ver ve bizi o ateş azabından koru…


Allah’ım! Bizi iyilik kılığına bürünmüş kötülüklerden koru… Amin.


Allah’ım, benim çok sevdiğim insanlar var, bana acılarını yaşatma. Amin.


AIIah’ım sen yüreğime huzuru üfür. Sen sıkıntımı rüzgar gibi aIıp götür… Sen duaIarımı kabuI et. Amin.


Yuvasız kuşa bile dal verip yuva kurduran Rabbim.. Hakkımızda en hayırIısı neyse bizlere de onu nasip eyle. Amin.


Rabbim hiç kimseyi taşıyamayacağı yükü yüklemesin; Kaldıramayacağı acıyı göstermesin. Amin.


Ya Rahman! Son nefesimizde La İlahe İllallah Muhammeden Rasulullah demeyi bizlere nasip eyle. Amin.


Rabbim! Dualarımın kabul olmasını engelleyen tüm günahlarımı affet.


Allah'ım derdi olanlara deva, hasta olanlara şifa, Borcu olana eda, sıkıntılı olana ferahlık ver. Bizleri sevdiklerimizle imtihan etme. Amin.


Ya Rabbi, dili dualı, kalbi imanlı dostlardan uzaklaştırma bizi. Amin.


Gözyaşı Allah içinse eğer, mübârek ve mukaddestir. Gözyaşı pişmanlıktır, gözyaşı tevbedir, gözyaşı gözün niyazıdır, duâsıdır.


Ya Rab. Sana karşı oIan mahcubiyetim bana yeter. Başkasının önünde beni mahcup etme! Beni Sen kaIdır ki, kimseIer düşürmesin.


Rabbim hiç kimseyi olmayacak şeyi istemekle, gelmeyecek olanı beklemekle, ihanetin ne olduğunu dosttan öğrenmekle sınamasın.


Hüzne müptela olmuş yüreğimden dua dua sen düşüyorsun kalbime; Kabul et Rabb’im, duama ortak olan yari ömrüme de ortak et.


Ya Rabbi! Her yerde haddini bilen, gönül aynasını silen, mahşerde beraat edip yüzü gülen kullarından eyle bizleri! Amin.


Allah’ım, nasıl ki kudretinle geceyi gündüzle örtüyorsan; bizim de hatalarımızı, günahlarımızı rahmetinle ört. Amin.


Rabbim! Bizleri sıkıntıyla, hastalıkla ve sevdiklerimizle imtihan etme.


Rabbim! Hakkımda hayırlı olmayanın, kalbime girmesine izin verme. Bu aciz kulunu, kalbi ile imtihan eyleme, Amin.


Hiçbir uzak; duanın erişemeyeceği kadar uzak değildir.


Allah’ım, senin için oruç tutan kullarına ahirette açlık ve susuzluk çektirme. Onları cennet ve cemalinle, Reyyan ve Kevserinle ödüllendir, amin.


Duası olmalı insanın; bütün sevdiklerini içine alabileceği. Bir de seccadesi; göz yaşlarıyla Rabbine ulaşabileceği.


Ey yüceler yücesi, ey her derde deva, ilahi! Ya mevla, bizlerden rahmetini, şefkatini, hidayetini, bağışlayıcılığını esirgeme… Ey Rabbimiz! Günlerimizi geleceğimize hazırla ve hayatımızı bereketli ve mağfur kıl!


Rabbim bizleri her iki dünyada rezil etmesin. Bizleri karşısına kaybedenlerden değil, her iki dünyasında da kazananlardan eylesin inşallah.


Rabbim bizim hakkımızda iyi düşünenlere, düşündüklerinin iki katını nasip etsin. Kötü düşünenlere de sadece düşündüklerini versin.


Aslında insanlar sadece dua ederken dürüsttür.


Rabbimiz! Bize günahlarımızdan temizlenecek sebepler ver.. Gözlerimizi kapatan perdeleri kaldır, nurunla doldur yüreklerimizi. Amin.


Hüzünlerimi hayra çeviren Allah’ım! Dilimi duasız, gönlümü sensiz bırakma.


Allah’ım! Kalbime Senin korkundan öyle bir pay ver ki, nefsim günah işlemeye yöneldiğinde, o korku benimle günahın arasına girsin. Amin.


Allahım hastalara şifa, dertlilere deva, borçlulara eda ver. Rezzak ismin ile rızkımızı arttır, kimseye muhtaç etme!


Hüzne müptela olmuş yüreğimden dua dua sen düşüyorsun kalbime ; Kabul et Rabb’im duama ortak olan yâri ömrüme de ortak et.


Duama en çok sen dahil olunca, ısrar ediyorum. Ve biliyorum ki Rabbim, duada ısrarcı olanı sever.


Allah’ım, nasıl ki kudretinle geceyi gündüzle örtüyorsan; bizim de hatalarımızı, günahlarımızı rahmetinle ört.


Ey rızkları üzerine alan Rabbim! Herkesin rızkını vermeye ancak sen kefilsin. Bize helal rızklar lütfet. Amin!


Allah’ım başladığımız yeni günde senden hayır diliyoruz ve bugünün içinde şerlerden sana sığınırız bizleri doğru yolundan ayırma. Amin.


Allahım! Ben elimden geleni yaptım. Elimden gelmeyenler için ellerimi sana açtım!


Rabbim! Beni yüreği paslanmış, adını anmayı unutmuş insanlarla karşılaştırma, Sen duaları kabul edensin. Amin.


Ey yüreğinde aşk derdi olmayanlar, kalkın ve eşsiz Sevgili’ye aşık olun!


Bir duaya yaslıyorum kalbimi Allah’ım sen bilirsin kaderimi nereden yazılmamışsa oradan çek kurtar yanlışa uzanan ellerimi.


Rabbim; seni tanımayanları, bizim tanımamıza izin verme amin.


Allah’ım! Bana ve benimle beraber bu duayı okuyan herkese iman, ihlas, sağlık, mutluluk, helal kazanç; güç ve sabır ver. Amin.


Allah’ım onun gelmesi için öyle bir dua öğret ki bana, o bile amin desin.


Ey duam! Kalbimin kırılan yanlarına iyi gelen tek ilaç sensin. Elhamdülillah!


Ya Rab! Yari düşür gönlüme diye ettiğim duanın her hecesinde yalnız senin özlemin vardı.


Güzel Mevlam; Yavrularımızı incitme. Başkalarının üzmesine izin verme. En büyük acı, evlat acısıdır. Ne bana, ne de düşmanıma yaşatma. Amin.


Maviliğin gökyüzüne sığmayan sonsuzluğunda ve herkes uykudayken güneşin doğusunu seyretmek gibi bir şey;sevdiğine sevildiğin için dua etmek.


Kusursuz bir dost ararsan bir ömür biter, teselli ararsan gözyaşı yeter, sevmek istersen ALLAH VE RESULU YETER.


Bir gece dua ettim “Rabbim beni hayırlarına nasip eyle” dedim. Rabbim seni çıkardı karşıma.


Ben benim için en hayırlısı nedir bilemem, Ama sen bana, benim için en hayırlı olanı ver Allah'ım


Aşk hakkım mıdır bilemem ama HAKK AŞKIMDIR ELHAMDÜLİLLAH.


İmtihan dünyası burası, Şükür ister... Sabır ister... Tevekkül ister... Öldüm, bittim dediğin anda gelir en güzel mucizeler ... Hayat, Her şeye rağmen yaşamaya değer... T.Tuğba Baş


Ey Allahım senin kapına doğrulukla gelen iflas etmiş az bir yiyeceği olan kimseye lütfunla ihsanda bulun günahı büyük günahtır o halde sen büyük günahı affet.. şüpesiz o garip günahkar ve zelil bir kuldur hata üstüne hata nisyan isyan hep ondan sadır olan ihsan


Sonra Rabbime el açıp dedim ki , " Ne olur Allah'ım, onsuzluk imtihanım olmasın "


Sana Allahı hatırlatanı sev,Gerisini boşver..Hikmet Anıl Öztekin..


Duanız olmasa idi, ne kıymetiniz olurdu. (Furkan 25/77) Dua edin , kabul edeyim. (Mümin 40/60) Buyurmuşsun. Hepsine, âmin diyor ve fasıl fasıl dualara başlıyorum. Ya Rab! Etmesi bizden, kabulü Sen' den!


Bol kerem ve bol lütuf sendedir, o halde benim bütün günahımı affet ve bağışla.


Rüyaların en güzelini görürken Allahın seni koruması için gönderdiği meleğin kanatları öyle büyük olsun ki en masum anında sana kimseler zarar veremesin..


Gün bitse bile gökyüzünde daha günler bitmedi çünkü dilde söz çiçekte renk ve zamanda gelecek bitmedi kalbinde umudun hiç eksik olmasın..


Ve elbette yaşayacak birgün herkes ya aldığı duaları ya ahları..


Allahım senden faydalı bir ilim temiz bir rızık makbul bir amel dilerim.


Allahım senin yolundan ayırma bizi sevginle koru, merhametinle affet..


Allahım bize senin sevgini seni sevenlerin sevgisini ver.Cennetini kazanabilmeyi sana layık kul olabilmeyi nasip et.


4.“Ve HU ve meakum eyne ma küntüm”(57 HADİD-4)“Nerede olursanız olun, sizinledir”


Senin cöller kadar günahın varsa, Yaradanın denizler kadar merhameti var. Yeter ki sen et duanı.


Hayırlı gunler dostlar. Rabbim, şu an dört duvar içinde kalmışlari sevdiklerine nasip etmesi dileğiyle.




Allah’ım sen yüreğime huzuru üfür. Sen sıkıntımı rüzgar gibi alıp götür… Sen dualarımı kabul et. Amin.


Ben duanın kabul edilmemesi kaygısı taşımam. İçimde dua etme isteğinin olmaması kaygısı taşırım!


Sustum ve sana havale ettim rabbim, bilirim ki sen her şeyin en iyisini bilensin, karşılıklarını ben değil sen verirsin.


Allah’ım! Bu dünyaya nasıl masum ve günahsız geldiysek; bizlere yine huzuruna masum ve günahsız dönmeyi nasip eyle. Amin.


Rabbim! Yuvalarımıza saadet ver, ömrümüze bereket ver, kazancımızı helalinden eyle! Rızana uygun şekilde yaşamayı nasip eyle. Amin.


Her ezana karışan dualarım vardır benim sevgili Adın geçer, İçim yanar... Adın geçer, Gözüm dolar... Adın geçer, Vakit durur... Adın geçer, Ömrüm bitecek gibi olur... Yanımda olmasanda sevgili, Derdimize sarılıp sabredip, Beklemek düşer... Kimse anlamasa da derdimizi sevgili, Bize içten bir EYVALLAH demek


Allah dualarımıza kavuşmayı engelleyecek ne kafar günahımız varsa affeder inşallah


YA RABBİM! Kaderimde muhtaç olma varsa! O muhtaçlığım Sana olsun, Beni Senden başkasına muhtaç ettirme Ya RAB..!


Bir dua gönderiyorum hepinize, sağlık, mutluluk, huzur olsun, sevdikleriniz yanınızda, dünyanız barış dolsun, Allah’ın selamı üzerinize olsun


Size sevgi getirdim; Sevgime DUA kattım, DUA'ma mutluluk, Mutluluğa huzur kattım. DUA'mı Rabbime, âmini size bıraktım. Rabbim hakkınızda en hayırlısını nasip etsin İNŞAALLAH


Allahım! Ben elimden geleni yapıyorum, Elimden gelmeyenler için ellerimi sana açtım! Bizleri sevensin, bizleri bağışla ve hesap günü ziyana uğrayanlardan eyleme. Amin.


Bir eş istiyorum; Gamzeleri gül kokan, gözleri ayet saçan.. Bir eş istiyorum; kalbinde ALLAH u EKBER yazan.. Bir eş istiyorum; Balayına Umre ye gitmeyi arzulayan.. Bir eş istiyorum; Sabahı secde ile karşılayan.. Bir eş istiyorum; Günahlarına pişman.. Ve ben bir eş istiyorum;Sadece RABBİM den istiyorum.. Sürekli istiyorum. Çünkü EFENDİMİZ(S.A.V.)hadis'ini biliyorum; ALLAH DUA da ısrar edeni sever.


Allahım gönlümden geçeni bilen sensin ol de oluversin


Allah sizi insanlardan değil,Seviyomuş gibi yapan insanlardan korusun


Kaybettim diye üzüldüklerimiz İnşallah kurtulduklarımızdır Allah'ım


Senin nasibin seninledir, Endişe etme Er geç seni bulur, istesen'de istemesen'de Yeter ki Dilinde duân yüreğin de umudu kesme


Allahım! Seni anıp zikretmek, nimetine şükretmek, sana en güzel şekilde kulluk edebilmek için bana yardım eyle Rabbım. Amin.


Ayetlerinin yüzü suyu hürmetine Ey Rabbım; Bu mübarek günde, onun da kalbini bana ısındır Rabbım. Amin.


Her şeyi çok bilmenize gerek yok Anne babanızın kıymetini bilin yeter... Bu günde duâlarını aldım elhamdulillah. Ve bu mutluluk tarif edilemez


ALLAH'ım; Verdiğine, vermediğine, Sevdirdiğine, sevdirmediğine, Bize nasip ettiğin dayanma gücüne, Dilimizden düşmeyen şükrüne, Ve sana layık olamadığımız halde, Bize gösterdiğin merhametine Binlerce kez şükürler olsun..


Ve sen, Amin demeye hiç bıkmadığım en gûzel dualarımdasın.. Korkma! Nerede kiminle olursan ol, Avuç içlerime sakladığımsın...


Merhametlilerin en merhametlisi RAHMAN ve RAHİM olan ALLAHIM! Bizleri ömrümüzün sonuna kadar, senin bizi gören ve duyan rabbımız olduğunun bilinciyle yaşat, bu dünyada ömrümüzün sonuna kadar her davranışımızda sana ve Peygamberimize hep Şahit olma bilinciyle yaşat. Amin.


EY GÜZEL ALLAHIM KİMSEYİ ANASIZ BABASIZ EVSİZ BARKSIZ VE ÇARESİZ BIRAKMA


İçimiz Allah a emanet. zira biz, hâyrı ve şerri ayırt etmekten ziyadesiyle aciziz


Allah O’dur ki, O’ndan başka ilah yoktur. Mutlak Hakim, Kutsal, Kurtuluşun Tek Kaynağı, İman Bağışlayan, Doğru ile Yanlışın Tek Belirleyicisi, Üstün, Eğriyi Düzeltip Doğruyu İhya Eden, Bütün İhtişamın Sahibi! Şanı Yüce Olan Allah her şeyden münezzehtir. O, Allah’tır; Yaratıcı, Bütün Özlere ve Görüntülere Şekil Veren Yapıcı! Bütün mükemmellik vasıfları yalnız o’nundur. Göklerde ve yerde olan her şey O’nun sınırsız şanını yüceltir. Çünkü yalnız o’dur kudret ve hikmet sahibi olan.” (Haşr suresi: 59/22-24.)


GÖZ sevileni arar, DUA sevilene yapılır, UYKU sevilen için bölünür, VAKİT sevilenle güzel geçer, CENNET sevilenle güzel olur. Ey SEVİLEN dostlar; gününüz hayırlı, dualarınız kabul olsun


Ey rızkIarı üzerine aIan Rabbim! Herkesin rızkını vermeye ancak sen kefiIsin. Bize heIaI rızkIar Iütfet. Amin!


Allahım onun gülümsemesini, daim yanımda olmasını, beraber yaşlanmamızı nasip eyle


Rabbim cümlemizin yüzünü güldürsün inşaAllah! 😊


Ey Rabbım beni ve ailemi namazı devamlı kılanlardan eyle, Ey Rabbımız duamı kabul et. (İbrahim:40)


Allah’ım bana bir yol göster, ona çıksın. .


Senin nasibin seninledir, Endişe etme Er geç seni bulur, istesen'de istemesen'de Yeter ki Dilinde duân yüreğin de umudu kesme


Allah’ım duamdaki göz yaşlarım kadar içtendir içime düşen aşkın. Kapına geldim sana kul olmaya geldim. Teslimiyetimi ömrüm boyunca sürdür ve tüm müslüman kardeşlerimi de ömürleri boyunca sana teslim olan kullarından eyle. Amin.


Sen benim gökyüzüne gönderdiğim duamın yeryüzündeki cevabısın.


"Dualarınızın başrolünde kim varsa, Allah sizi ona kavuştursun.."


Sen benim doğru bildiğim yanlışlarımı düzelt Allahım


Alemlerin Rabbı olan Allahım; bizim ömrümüzü sırat-ı mustakim üzere kıl ve müslüman olarak yanına al. Sen duaları kabul eden sonsuz merhamet sahibisin. Amin.


Allah'tan hayırlı eş isteyen kardeşlere ufak bir dua önerisi; " Çaya rengini veren Allah'ım bana da dengimi ver!"


Bazen içinde fırtınalar kopar.Ama sen dua dua susar Ya Rabbi dersin Gören sensin,Bilen sen


Sen benim yıldız kayarken tuttuğum dile değil,Ezan okunurken ettiğim duamsın.


Kullarım sana beni soracak olursa, (bilsinler ki) ben, şüphesiz onlara çok yakınım. Bana dua edenin duasını kabul ederim.


Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz.


Belki mezar taşıdır insandan tek geriye kalan unutma onuda başkası yaptırır gerisi yalan


“Onlar, inananlar ve kalpleri Allah’ı anmakla huzura kavuşanlardır. Biliniz ki, kalpler ancak Allah’ı anmakla huzur bulur.”


Şu geçeni durdursam, çekip de eteğinden Soruversem: Haberin var mı öleceğinden?


50. “Ve nefsin ve ma sevvaha , feelhemeha fucureha ve takvaha”(91 ŞEMS-7,8)


Allah seni özgür yaratmışken başkasına kul olma.


Biz ancak sana ibadet eder ve ancak senden yardım dileriz, ancak senin için namaz kılar ve ancak sana secde ederiz, yalnız sana yalvarır, ancak sana koşar ve sana yaklaştıracak şeyleri kazanmaya çalışırız.


Allah’ım! Efendimiz Muhammed’e, âline, ashabına ve ihvânına, Senin razı olacağın şekilde ve onun hakkını eda edecek bir surette salât ve selâm et, bize ve dinimize selâmet ver. Âmin, ey Rabbü’l-Âlemîn.


İlâhî! Dil verdin, zikrinden ayırma; gönül verdin fikrinden çevirme. İman verdin, daim eyle; ihsan verdin, kaim eyle.


“ Âh duâ iyi ki varsın,Sen olmasan nasıl dertleşirdik biz Rabbimizle.Nasıl dökerdik içimizi.Düğümlü sözlerimiz bir tek O'nun huzurunda çözülüyor.Hamd olsun bizi 'duâ' ile hemhâl edene...”

Duâsızlık, korkunç bir yalnızlıktır.Onun içindir ki, yegâne duâmız;'Allâh'ım... Sana duâ etmekten uzaklaştıran her şeyden, uzaklaştır bizi.


Allah’ım! Davranışlarımızı ”İnancımızla” bütünleştir; Sözümüzü de ”Özümüzle” birleştir..




Rabbim haddini aşan duygulardan ve gece olunca çöken hüzünlerden SANA Sığınıyorum...


“DUA” sevgiliye yazılmış bir mektup gibidir.. Zarfın içerisine yüreğini koyanın, duası kabul edilir..


Son nefesimizde inşallah La İlahe İllallah Muhammeden Rasulullah demeyi mevlam bizlere nasip eder.


Allahı’m! Habibiyeti ve salâtıyla Cennetin kapılarını açan ve ona getirdikleri salâvatlarla ümmeti için de o kapının açılışını teyid buyurduğun Habibin Aleyhissalâtü Vesselâma rahmet et.


Ey gecenin sahibi.. Nasıl ki kudretinle geceyi gündüzle örtüyorsan; bizim de hatalarımızı, günahlarımızı rahmetinle ört..


Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir duanın içinde bulunmaktır..


Ya Rahman! Rahmetinde sınır tanımayan! Rahmetini, merhametini çekme bir an bile üzeremizden..


En “HAYIRLI” Dua, “ALLAH”tan Korkan ve “TEMIZ” Bir Kalbe Sahip Birinin Yaptığı “DUADIR”


Allah’ım, mübarek günler, geceler hürmetine milletimizi terör illetinden muhafaza eyle!


Ayet ayet yaşat bu dünyayı rabbim, sana secde secde yürüyeLim, dua dua kabul et bizi, sana en yakın yerde ölelim..


Ey Rabbim, gönlüme genişlik ver. İşimi kolaylaştır. Dilimdeki tutukluğu çöz-tâ ki sözümü iyice anlasınlar.


Tek kurtuluşumsun dua’m. Seni yüreğimden dilime düşürüne hamd olsun.


Sen sevdirmezsen sevemeyiz; Kalbimizi cemâline ve kemâline hayran eyle Allah’ım.. Kulluğunun kapısından ayırma Ey Rabbim..!
Dua Sözleri

Whatsapp Button works on Mobile Device only